Thursday, December 15, 2011

Review Novel: Cinta Pandang Ke - 2 | Laila Kamilia


Salam 1 auw...auw...auw...
ni entri kedua untuk hari ni...
hebat tak???..suka tak korang??..suka laa tu..aku faham korang malu nak cakap kan??..kan??..kan??...kah3

dah lama tak update pasal novel kan..
aku baca novel ni kalau ada masa free dan tak sibuk...
tapi sejak jadi artis ni sibuk sikit..kah3...

dah2..novel kali ni aku beli sendiri tau...ingat aku tak malu ke nak pinjam orang punya je??..kah3
tapi nak buat macam mana...jadi kena laa keluarkan duit sikit...
kalau mak aku tahu perhabis duit beli novel habis kena pancung...kah3..
maaf ye mak??..hu3


novel kali ini adalah novel Cinta Pandang Ke - 2 arahan Laila Kamilia...macam buat filem pulak kan??..kah3..
novel ni buat dua kali cetakan..maksudnya ramai jugak yang baca ni...
novel ni di publish oleh Alaf 21...
nasib novel ni tak ada salah ejaan...sejak dua menjak rajin novel salah ejaan je..kah3...

dari sinopsis kita dah tahu jalan cerita nya..
dah dapat teka hujung ceritanya...tapi yang bezanya adalah jalan ceritanya..
lain sikit dari yang lain...boleh laa tahan banyak watak dalam novel ni...
nama2 watak adalah kawan2 penulis sendiri...
nama aku tak ada pulak..kah3

tapi yang kurang best adalah bila masa peleraian dia tu..
macam nak cepat sangat habis..
kurang umphh ! dah sikit...
ada jugak part2 dalam cerita ni yang boleh potong..hu3
rasa macam tak perlu je..

novel ni lama jugak aku baca...
dalam 4 hari kot..
sebab banyak kerja nak buat kan...

novel ni pon tak ada babak yang sedih sangat pon..
sebab tu aku beli..penat wey kalau beli yang sedih2 ni...penat menangis...aku ni dah laa sensitip tahap dewa..kah3...baca novel pon boleh menangis...sebab tu aku suka baca novel sorang2...kalau air mata mengalir tu tak nampak sangat..kah3

tapi novel ni easy going...
macam novel remaja sikit...
tak berat sangat..
boleh faham jalan cerita...tak serabut sangat...
tapi aku suka hero dalam ni sebab penulis bayangkan ada lesung pipit..
eh..macam aku je tu??..kah3
terharuuuuuuu...kah3

novel ni pon tak berapa nak sweet...
kalau ada part sweet aku akan cakap 'aaaaa..sweetnye..!'...
senang cakap novel ni just nice..

2 tahun lebih penulis buat novel ni tau..
kalau aku buat mungkin 200 tahun baru siap...kah3
tahniah kak ! =)

ni blog penulis:

4 comments:

  1. terima kasih dik kerana sudi baca dan bagi review.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama sama. tak ada novel free ke? hehehe

      Delete
  2. terima kasih dik kerana sudi baca dan bagi review.

    ReplyDelete
  3. Nak novel free kena dtg beraya kat rumah . Hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2010, HAFIZPUNYADRAMA All Rights Reserved | © 2010 | This blog design is built and designed by