Tuesday, November 6, 2012

Alyah Membuka Label Pakaian Sendiri - GAYALYAH

Salam 1 Aw Aw Aw,
aku nak promote sikit perniagaan seorang artis yang sedang panas bak pisang goreng rm 1 bungkus ikat tepi. hahahaha
korang perasan tak yang Alyah ni sejak dua menjak dia dia dah pakai turban masa buat show?
kalau korang peminat obses mesti tahu punyalah !
muka alyah sangat klasik dan mahal kalau pakai turban.
dulu aku ingat dia di sponsir untuk pakai tuban tu rupanya dia dah meniaga. 
dalam tahun ni jugak. baru lagi.
yelaa. artis sekarang ni ramai dah bukak perniagaan pakaian.
jaminan masa depan laa katakan. 

jadi aku di sini nak promote laa sikit.
baiklah. Alyah sekarang ni memperkenalkan label dia sendiri iaitu GAYALYAH
nama perniagaan dia nampak simple dan local berbanding dengan nama kedai artis lain kan?
tu tak kisahlaa. 
orang malaysia ni, apa artis yang dia minat pakai yang terbaru semua nak ikut kan.
jadi aku rasa Alyah ambil pendekatan tu.

dalam rancangan MeleTOP dekat Astro Ria dia ada cakap yang untuk lemunculan pertama ni dia focus on pakaian muslimah dulu. yelah sekrang trend kan? habis trend tukar laa pakaian. jadi alyah ni tak stick pada satu tema pakaian sajoh. ni kiranya langkah selamat lah.
dia ada jugak cakap trend yang orang kata dia tiru Lady Gaga tu dah tak menjadi ikutan dia sangat.
yelaaa. maybe dia nak ada indentiti sendiri kan?

ni antara gambar yang aku cedok dari page GAYALYAH
nak promote sikit

turban dia yang tengah tengoh ni aku tak suka sangat, dah macam nak menanduk bola. nak ganti piring astro pon boleh ni? hahahaha.

ni turban yang alyah selalu pakai tu. jadi kalau korang teringin nak pakai tu boleh laa,
turban ni elok kalau orang muka oval. kalau muka bulat. jadi macam kuih donat. hehehe

hah ! ni alyah pakai kaftan. dulu datin datin je pakai kaftan ni. sebab dulu belum popular sangat.
sekarang ni tak kira tua dan muda pakai kaftan. korang kena pandai pilih laa kaftan ni. kalau korang ada payudara yang agak besar dan seksi lagi meletup. jangan pakai perincian leher yang banyak sangat. akan menyebabkan nampak korang gemuk dan pendek. dan kalau nak pakai kaftan yang plain macam atas ni. pakai kasut tumit tinggi yang color lain dari pakaian untuk buat korang menonjol dari atas sampai ke bawah. kalau tak nampak suram. WAH ! kalah fashion designer aku bercakap. muahaha

dah dah. kalau korang nak maklumat lanjut pasal clothing label dari Alyah ni
korang boleh reach dekat dia punya fb okey?
katanya alyah nak buat men clothing jugak. style apa ek?
dan kalau nak cari pakain lain boleh terjah ke fb tu jugak.

pergi ke fb GAYALYAH


adakah alyah bukak sebuah kedai?
tapi tak bagi alamat penuh. achaner?

semoga berjaya okey Alyah?
berniaga betul betul dan jangan ikut trend sahaja :)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© 2010, HAFIZPUNYADRAMA All Rights Reserved | © 2010 | This blog design is built and designed by